Rekordmange utøvere fra Rogaland tatt ut til ungdoms OL på Lillehammer

lillehammer-2016

Olympiatoppen har annonsert troppen til Ungdoms OL på Lillehammer. Rogaland Ishockeykrets gratulerer 11 ishockeyspillere fra Rogaland med plass i Ungdoms OL.

Ishockeyen bidrar til at Rogaland er det fylket med tredjer flest uttøvere i OL. Følgende såpillere under er tatt ut til å representere Norge på Lillehammer i Februar.

Ishockey
Lars Christian Rødne – Stavanger, Rogaland
Christian Wetteland – Stavanger, Rogaland
Ena Nystrøm – Stavanger, Rogaland
Karen Forgaard – Stavanger, Rogaland
Maren Knudsen Nærbø Rogaland
Emilie Olsen – Stavanger, Rogaland
Malin Kristensen – Stavanger, Rogaland
Ingrid Holstad Berge – Stavanger, Rogaland
Hedda Håvardstein – Stavanger, Rogaland
Stine Myreng Kjellesvik – Stavanger, Rogaland
Kaja Egeli Kristiensen – Stavanger, Rogaland

Vi gratulerer og ønsker lykke til med forberedelsene og gjennomføringen av mesterskapet.

Allerede i morgen (13-14/1) møtes troppen for precamp på Lillehammer.
Troppen består av 73 utøvere, hvorav 39 utøvere er gutter og 34 utøvere er jenter. Troppen representerer 12 fylker, og er i alderen mellom 15 og 18 år. Som vertsnasjon vil Norges tropp være den største under Ungdoms-OL.
– Norsk idrett stiller med en flott tropp til Ungdoms-OL. Utøverne er tatt ut på bakgrunn av sine prestasjoner, men Ungdoms-OL er tenkt som noe mer enn en idrettskonkurranse. I forberedelsene har Olympiatoppen lagt vekk på at disse dagene på Lillehammer skal preges av læring, utvikling og samvær med andre ungdommer fra hele verden og fra andre idretter, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

For noen av våre deltakere vil dette bli høydepunktet i deres satsing på idretten, for andre vil det være et steg på veien mot en toppidrettskarriere. Uansett hvordan karrieren vil utvikle seg er målet på Lillehammer mest mulig idrettsglede for alle deltakerne, fortsetter toppidrettssjef, Tore Øvrebø.

26/1 kommer OL fakkelen til Stavanger og det blir arrangement på St Svithun og i Viking hallen der flere av de uttatte utøverne også vil være med.

Igjen gratulerer med uttaket og lykke til.