Ishockeyutøvere sentrale under OL fakkelfesten i Stavanger

fakkelfest

Det ble en fin markering da OL ilden for YOG 2016 gjestet Stavanger. Og naturlig nok var ishockeyutøvere sentralt med i arrangementet. 11 uttøvere fra vårt fylke skal representere Norge på Lillehammer i det som er en rekordstor tropp fra Rogaland, det fylket med 3. flest utøvere.

Arrangementet gikk av stabelen i Vikinghallen med ca 800 tilskuere, det var opptreden av band, dans, motivasjonsforedrag, konurranser mm. Av de 7 som var med i fakkelstaffetten, deltok kjelkehockeyspiller Emil Vatne fra Nærbø, ishockeyspillerne Maren Knudsen, Nærbø og Emil Olsen, Stavanger på hver sin etappe. Ilden ble tent av årets unge ildsjel i Rogaland. Joakim Haarr.

På bildet ser man de to utøverne fra Rogaland som skal delta på Lillehammer og som også løp i fakkelstafetten, til v. Maren Knudsen, til høyre Emilie Olsen, sammen med leder av Rogaland Ishockeykrets Peder E. Farmen

På bildet ser man de to utøverne fra Rogaland som skal delta på Lillehammer og som også løp i fakkelstafetten, til v. Maren Knudsen, til høyre Emilie Olsen, sammen med leder av Rogaland Ishockeykrets Peder E. Farmen

Våre 11 deltagere ble presentert på scenen, og i tillegg ble Maren Knudsen og Emilie Olsen intervjuet på scenen av Kjetil Andre Aamodt, sammen med tidligere Olympiere Ruben Smith og Fredrik Austbø.

“Fakkel arrangementet her, er starten på en OL periode med mange spennende opplevelser for de uttatte utøverne. I tillegg til de sportslige opplevelsene, blir det forhåpentligvis en stor opplevelse for utøverne å være del av et stort arrangement, sammen med mange andre uttøvere å frivillige”. Sier leder av Rogaland Ishockeykrets Peder E. Farmen, som forøvrig hadde en lederjobb på OL på Lillehammer i 94. “Det blir viktig for utøverne å både være godt forbredt så man kan prestere sitt beste, samtidig som man får muligheten til å oppleve rammen rundt arrangementet”, sier Farmen.

Uttaket viser at en langsiktig og god satsing i regionen er på riktig vei. Utøverne er gode representanter for både regionen og sporten. Rogaland Ishockeykrets ønsker alle uttøverne lykke til med gode opplevelser både på og utenfor ishockeybanen.