Hartti Kristola tildelt NIHFs Isbjørn

Begrunnelsen for tildelingen er:

Hartti har vært med i Viking Hockey siden lenge før han gikk i gang med å grunnlegge Oilers.  Han var da med å føre laget fra 2 divisjon til Get ligaen. Han var da personlig involvert både administrativt, økonomisk og ikke minst praktisk.

Begge barna spiller nå aktiv hockey i Viking Hockey (Jentelaget/U13-14 og U17-U19), og han sitter som nestleder av Viking Hockey, og har samtidig leder for elitesatsingen til samarbeidslagene Viking og Siddis (U15-U19), og ikke minst lagleder for U17-U19 laget.

Utenom,  har han ansvare for Oilers dugnaden, dvs at han organiserer vaskingen av Siddishallen etter Oilers hjemmekamper. Ikke nok med at han organisere vaskingen, han er en av de mest ivrige vaskere selv. Ellers er det alltid Hartti som stiller på  alle andre dugnader, kjøre privatbild og er med som lagleder på alle turer som er i regi av Viking Hockey U12-U13-U14 og jentelagene til Siddis og Viking.

 

Hartti har ikke bare vist interesse for elite og ungdomssatsingen i regionen, han var også den som satte i gang “voksen/bedrift Hockey” i byen, gjennom etablering av Sunriser.  Sunriser består av “gamle” hockeyspillere og spillere som aldri har vært spillere. De trener to ganger i uken, og reiser hvert år til Amsterdam for turnering.  Hartti var  selv aktiv med her frem til for to år siden, da alderen innhentet han J. I dag har denne satsningen i Stavanger vokst til hele 6-8 lag som har sin egen serie og turnering.

 

Hartti har nå i lang tid vist et stort hjerte for hockeyen, og har i samme åndedrag gitt flere av de finske utøvere som har kommet til Stavanger jobb og mulighet for å etablere seg her i Stavanger.

Det er ingen andre som har vist slik innsats i hockeyen på alle nivåer fra organisering, gjennomføring, og ikke minst økonomisk de siste 10-15 år i hockeyen.

 

Vi her i Rogaland gir stor takk til Hartti for al han har gitt hele regionen et hockey – løft og mange flotte finske profiler, og ikke minst et hockey lag som vi alle elsker, nemlig Oilers.